Bob (31.8.2006 17:41:29)
Ad auto s GPS - Jsem rád, že se ti mé přirovnání líbí. Evidentně jsem tě odhadl dobře ;)).
Jaště pozn. - Koupíš si auto s GPS a očekáváš tedy, že k němu dostaneš aspoň nějaké ty tebou zmíněné mapy. Neočekáváš ale, že je ten GPS zcela bez map, příp. že je vybaven pouze 60-ti denním testovacím a náležitě očesaným softwarem, který po uplynutí dvou měsíců odmítne pracovat úplně. A pokud jej chceš používát dál (a nechceš aplikovat crack...), tak už musíš platit..... Pokud by to takhle doopravdy bylo, tak bys zřejmě minimálně očekával, že tě dealer na tuto záležitost upozorní a že to také bude zmíněno v prospektech k autu. V případě, že by veškeré dostupné materiály k autu, i dealer jen cudně mlčeli, tak bys to předpokládám bral minimálně jako pěknou neserioznost, ne?!
Jinak, je jasné, že TMSS nebyl primární důvod, proč jsem ten modem koupil, nicméně mohl jsem si vybrat mezi dvěma verzemi - levnější bez TMSS a dražší s TMSS. Vybral jsem si tu dražší s tím, že teprve dodatečně otestuji o co vlastně jde. Prostě jsem to tak udělal, knížecí rady typu - "měls to vrátit, apod...." jsou mi naprd. Prostě jsem to nevrátil. ;)
Ad nepravdivé info o Zyxelu. najdeš ku příkladu zde:
http://www.computershop.cz/eshop/default.asp?mtc=0&cls=stoitem&stiid=28565&stiplname=zyxel-prestige-662h-d3-adsl-2-2-router-security-gateway-4-port-switch-
Píše se tam naprosto jasně:
Network-based Anti-Virus
The Anti-Virus scan engine inside the Prestige 662H provides users with a greater range of network security. It detects and eliminates virus and worm attacks from network entry points by scanning each incoming and outgoing e-mail (SMTP/POP3), as well as traffics from the Web (HTTP) and file transfer (FTP). Base on automatic signature updates, it provides real-time network protection against viruses and protects clients that are not already equipped with Anti-Virus measures.
Nikde ani pípnutí o tom, že se ve skutečnosti jedná o pouhou 60-ti denní a navíc silně očesanou testovací verzi a za aktivaci je třeba dál platit. Totéž přímo na webu výrobce.
Ale nechme toho. Já jsem jen chtěl zjistit, o co přesně se jedná a jak je ten TMSS vlastně kvalitní. Když teď vím, že Zyxel vlastně žádnou AV ochranu nedodává (v rozporu se svými prospekty a přesto, že si za TMSS nechává zaplatit), tak si jen tuto firmu zařadím mezi nesolidní výrobce, jejichž výrobky už nikdy víc nezahrnu do potenciálního výběru a dál na celou věc kašlu. ;)