Jeff (29.6.2004 21:56:39)
Tak jsem o tom Magic Packetu ještě něco hledal, a pokud jsem to z angličtiny správně pochopil, tak ten magický paket je určitá sekvence znaků odeslaná do sítě. Musí to mít přesný formát, a obsahuje to fyzickou adresu probouzeného počítače. Výhoda je v tom, že tato sekvence může být zabalena v libovolném paketu IPX, TCP/IP atd. Takže by to mohlo fungovat i na dálku a mělo by to normálně projít všemi routery. Jen to chce správný prográmek, který to bude umět udělat. Pak by mělo stačit otevřít na modemu libovolný port, ten namapovat na nějakou lokální IP adresu, nejlépe toho počítače, který chceme probudit, ale mělo by to fungovat, i když ta adresa bude patřit jinému počítači na stejném segmentu. Pak nám ten prográmek musí vytvořit magický paket, který odešle na danou IP adresu modemu a daný port, modem ho přijme a přepošle do lokální sítě, kde ho volaný počítač zachytí, rozpozná a zapne se.
Až se to někomu z vás povede zprovoznit takhle na dálku, dejte vědět :-)
Jeff (29.6.2004 22:02:36)
Ještě odkaz na web, kde je hodně odkazů i na utilitky: http://pages.towson.edu/aczech/magicpkt/
Já to snad taky budu zkoušet, probudit si počítač přes internet, to je nádhera!!! (jen to chce dobře nastavit firewall, aby ten magic packet prošel jen z předem určeného počítače, jinak by to bylo veselé, kdyby se o tom někdo dozvěděl a jen tak by vám zapínal počítač...)