Nargon (18.8.2007 22:11:00)
Mozna je blb, ja si to o nem nemyslim, a tobe to vyvracet nebudu. Ale to co napsal je pravda.
David (18.8.2007 22:20:01)
Pardon, ale na blbe otazky... Nezlobte se na me, ale to je jako kdybyste mel auto s US tachometrem v MPH a divil se, ze vas tu policajti stopli na devadesatce v CR, kdyz jste jel "jen 80"...
petr (1.9.2007 19:31:07)
Jakto ze je blb, dyt to napsal uplne spravne, kdyz mas rychlost 2 Mbity/s tak muzes stahovat data maximalni rychlosti 256 KB/s ale to je jenom teoreticka rychlost a vetsinou je nizsi.
Takze nejdriv bych ti doporucil naucit se prevody mezi bity a byty a potom teprve zacit urazet ostatni
anonym (10.9.2007 11:19:46)
Souhlas. David je, rekl bych, blb, a dokonce ne malej. Nejen ze urazi nekoho jen proto, ze se zeptal, ale navic placa nesmysly. Vzdyt to tam otta napsal jasne: 200kb, tedy 200 kilobitu. Tzn. rychlost stahovani cca 20kbajtu/sec. Asi se to zda Davidovi divny, ale je to tak. Kdyz si spustite nejakej meric, tak prvni hodnota, ktera vam vyleze, jsou kb, takze ottovi tu jeho hodnotu verim a musim rict, ze to je opravdu zatracene pomalej net. Prijde mi, ze David ma detskou radost z toho, ze vi neco, co uplne vsichni nevedi, tedy ze bajt a bit neni to same. A tak se z te sve radosti nemuze vzpamatovat, ze to cpe vsem na potkani a mysli si, ze vsechny problemy sveta maji jedine reseni- totiz ze kilobajt a kilobit neni jedno a to same. Je fakt neuveritelny, jak anonymita interentu doda cloveku odvahy. Je to jako na silnici. Vsichni jezdej jako prasata, bezohledne, agresivne, ale kdyz jdete, zatukate na okynko abyste si to vyrikali, tak vsichni sedej jak zarezany a nezmuzou se na slovo.
petr (10.9.2007 11:33:09)
ota napsal : rychlost připojení 2Mb/s, ale skutečná rychlost s těží dosahuje 200kB/s?
Pro mene chapave kdyz nekdo napise:
"b" tak to znamena bit(nabyva hodnoty "1" nebo "0", "Ano" "ne")
"B" je BYTE a ten se sklada s 8mi bitu(malych b)
takze kdyz ota stahuje 200 kB/s tak je to stejne jako 1600 Kbitu/s.(200*8=1600)
Jinak bych rekl ze si nemaly blb ty a doporucoval bych ti nastudovat danou problematiku protoze tady akorat rikate same blbosti.
Jinak BIT(nale b) mas popsany tady : http://cs.wikipedia.org/wiki/Bit
A BYTE(velke B) je tady : http://cs.wikipedia.org/wiki/Byte
David (10.9.2007 18:10:08)
At ctu jak ctu, tak tam nahore vidim porad 2Mb/s (tedy megabity za sekundu) a 200 kB/s (tedy kiloBAJTY za sekundu).
Mimochodem, rikat "kdyz si spustite nejakej meric" je vazne smesny, vyleze vam to, co tam autor naboucha za jednotky, a ty jsou tam vetsinou prehledne uvedeny :-)
Navic kdybyste svou vysoce rozvinutou schopnost cteni pouzil nize, tak byste pochopil, ze Otta opravdu myslel Mb/s a kB/s :-)
Spis mam pocit, ze vy mate nejaky dusevni problem, komplex? :-) Mozna se zkuste vydychat, pocitat do deseti a dvakrat cist. Otta to napsal z neznalosti, kdyby nezacal nastvane "jak je mozne ze si platim", ani bych nezvolil onen "polopaticky" a pro nekoho mozna urazlivy zpusob vykladu problematiky. Ale vy jste zrejme videl rude a mate potrebu se na nekoho vystekat za vsechnu nespravedlnost sveta:-) Jak sam rikate, internetova anonymita dela hodne, ze? :-)