Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Fax z ADSL?

Fax z ADSL?

marcell (25.2.2006 09:12:00)

Je faxovat pres ADSL(pripojen sitovym kabelem) pomoci nejakeho programu primo z PC. Jestli jo tak s jakym programkem.Poradte jestli mate negdo zkusenosti.

Mefisto (25.2.2006 09:15:23)

Taky jsem se o tento problém zajímal,ale nic nenašel.Asi to nepujde možná na ISDN kde jsou dvě linky.

Anonym (25.2.2006 09:18:49)

Existují faxové brány,ale jsou většinou za poplatek,stačí trochu hledat na googlu.

František (25.2.2006 10:08:30)

Mám stejný problém. Faxové brány (neplacené) jsem testoval, ale žádná spolehlivě nefungovala (nikdy mi to nepotvrdilo doručení a při posílání na funkční fax nic nedošlo). Teoreticky by to to mělo jít přes VOIP (telefax využívá hovorové pásmo), ale ne každý poskytovatel a SW faxovou službu podporuje. Takže používám standardní externí analogový faxmodem (resp. interní faxmodemovou kartu nebo PCMCIA, novější PC/NB mají faxmodem integrován na základní desce). Ze SW jsem zkoušel různé faxovací programy dodávané s modemy/kartami, i 602 LanSuite (zdál se mi zbytečně složitý) až jsem nakonec skončil u staříčkého MS Fax (z Win 95), jako klienta lze použít starý MS Exchange nebo MS OUTLOOK. Pro mé běžné potřeby vyhovuje a je česky.

Anonym (25.2.2006 10:32:49)

Na příjem faxů stačí od telecomu Memobox Fax (umí přeposílat faxy na e-mail),problém je odesílání faxů.Buď to řešit klasickým fax/modemem nebo nějakou placenou faxovou bránou (bude určitě funkční a spolehlivější než neplacená brána).

Pavel (25.2.2006 11:22:58)

SkyNet má službu Fax2Mail. Pošleš e-mail a dojde to jako fax.

Michal (25.2.2006 09:18:15)

Zdar.. No to by mě taky zajímalo jak to udělat.. vím že to jde přes SW 602 LanSuite ,ale potřebuješ zase ten hnusnej modem:( funguje to dobře ,ale no... Chtělo by to něco no:)

Anonym (25.2.2006 11:03:23)

Pokud vím, tak to nejde. Mám ADSL na telefonní přípojce a před několika dny jsem to vyřešil takto: Ze spliteru jsou dva kabely - jeden pro ADSL, druhý pro běžné telefonické připojení. Modem, který jsem používal dříve pro dial-up připojení na běžné telefonní lince jsem tedy připojil na znovu na kabel pro telefon. Mám tedy připojené oba dva modemy.