Belisarius (24.2.2006 01:09:45)
Dobrý den! Potřeboval bych poradit s připojením malé domácí síťě (2 PC s Win XP SP2) k internetu. Mám dvě PC v LAN síti, jedno má přímé připojení k internetu pomocí USB modemu (Sagem od CT). Prní PC má adresu 192.168.0.1 (je podle průvodce vyžadována, jinak není možno vytvořit sdílené připojení k internetu), druhé má 192.168.0.2. Síť jako taková funguje bez problému, ale nelze se z druhého PC připojit k internetu, i když je připojení označeno jako sdílené. Na obou PC používán Kerio firewall 4.x s povolenou volbou "režim internetové brány" a obě IP mám zahrnuty do "důvěryhodné zony", které jsem vše povolil; i když na obou PC vypnu firewall, připojit se nelze. Dále používám AVG 7 free, ale ani jeho vypnutí nic nevyřeší. Jediný způsob, jak používat internet, je "vzdálená plocha". Je to ale nepohodlné, protože počítač s přímým připojením k internetu je starší (Celeron 500 MHz, 256 SDRAM) a jenom spuštění Firefoxu mu trvá dlouho, nehledě na rolování grafikou přeplněných stránek... Připojení mi již jednou náhodou fungovalo při testování, ale v obráceném pořadí, než potřebuji (tj. pracovní PC bylo poskytovatem a Celeron používal jeho připojení). Kde je problém? Kde je zase nějaký ukrytý protokol, služba apod., bez níž to nejde, i když se to tváří jako OK. Předem děkuji za pomoc.