Anonym (16.11.2004 12:52:59)
zkus to změnit na této stránce http://cweb.core.telecom.cz:9001/ADSLReg/ChangeLogin.do
Nargon (16.11.2004 16:46:20)
Telecom do vzdalenosti 3,4Km zrizuje 256, 512 a 1024 linky jak sobe tak i ostatnim ISP, proste technicky reseni.
Do vzdalenosti 3,8Km zrizuje jen 256 linky, protoze se pak nemusi premerovat kvalita dratu a instalace pripojky je rychlejsi. Ikdyz nekde jsou kabely nove a slo by to i dal, ale takhle je to jednoduzsi. A pres 3,8Km uz adsl zridit nejde. Ikdyz ja ho mam a kabely jsou dlouhy cca 7Km, ale nove polozene pred 6ti lety, a jedu 1024 (pri mereni 820kbit, vic jsem z toho nevyzdimal ale jine vysledky co tu sleduju tak i 850, a pingy na SSG mam asi 30ms takze vzdalenost je znat.)
A to cislo kamose, neni mozny ze je napojenej na jinou ustrednu, na druhy strane ulice, a je k ni vlastne blize?
miky (18.11.2004 08:27:41)
Mají v rom bordel. Bydlím v sousední vesnice než je umístěná ústředna. Vytáhl jsem si ještě jedno číslo známého, který bydlí v té stejné ulici jako já, a vedení k nám oboum vede z jedné strany, přičemž já jsem blíž a on o cca 50m dále. Mě vychází délka 3580m a jemu 3300m.
To je úplně nepochopitelné jak to benevolentně stanovují a potom člověk může psát na technickou podporu volat a furt je to dokola začarovaný kruh, odvolávají se na jejich změřená data, místo toho aby uznali svoji chybu, a alespoň něco v této záležitosti vyřešili.
Honza (16.11.2004 17:35:55)
Smůla - co jiného. Můj známý si chtěl taky pořídit ADSL, na ověřovacím formuláři mu to hlásilo O.K., služba dostupná, když pak zavolal na ČTc, tak zjistil, že je o 100 m dál, než je ADSL možné dovést....
Jinak k tomu kamarádovi - nezáleží na vzdušné vzdálenosti od ústředny, ale na fyzické délce vedení, jak už psal Nargon a na jeho kvalitě (třída mědi).
Pavel (17.11.2004 10:11:44)
Jo jo to uz mam zasebou a onehda jsem tu psal jak na ne a ze jde adsl ziskat i na vetsi vzdalenot ale ma to svoje uskali a naklady vim o cem mluvim mam to tak udelalany ale k veci
Mam HTS namerenou od CTc 4030m a tim padem na me serou ale udelal jsem brajgl a stezoval si na stiznostech ze me diskriminujou a tak mi poslaly 2 techniky jeden na ustrednu jeden ke me domu a jaly se merit . Ted to proste skratim vyslo jim ze 512/128 u me normalne pojede a ze to napisou do systemu a mam si zazadat znova udell jsem ale technicke setreni nahlasilo uz ne velkou vzdalenost ale spatna kvalita pristupove site .atak dokola STEJNE MI TO NEDALY a tak jsem proved to vyse a dnes mam line bez omezeni a jde vse
gl man
Lukáš (18.11.2004 01:17:41)
měl jsem stejný problém a vyřešil jsem to tak, že u známého, který bydlí blízko ústředny jsem si nechal na jeho tel. lince zřídit ADSL a bezdrátem to jde potom ke mě. Faktura chodí zvlášť ke mě na moji adresu a šlape to super!
risa (18.11.2004 17:19:17)
to se stava taky mam souseda a nemůže mít 512/128 a já v pohodě mam 1024. jde o to jak jsou svedeny linky .Kabel je někdy potvora.jde o to jak byli v minulosti objednávány přípojky.Najdi někoho v oklí a sesíťujte se .