martasbncz (31.1.2015 11:00:56)
podmínka mít digi podpis lze vypnout i tam,jen to chce vědět kde a projít si registr,o tom jsem ale nemluvil..
postavit vlasní systém ?..víš,my v linuxech,unixech máme jádro a na něj si dáme GUI jaké potřebujeme,chceme..
systém je stabilní a v případě potřeby "odstřelím" nefunkční proces dříve,než Ty si všimneš,že nějaký je a sejme Ti ten zázrak :-D
updaty mám častěji a imho menší velikosti,takže mne jako uživatele nebrzdí v práci..btw,opravy se týkají celého portfolia programů,které v kompu mám (nejen systému)...to taky neznáš..pokud nepoužiješ programy třetích stran
a že se těšíš na Win10 ?
testoval jsem před vydáním Win 7,ano,je velice stabilní,přesto jej dokáži dostat za necelých 5minut do kolen :-D
..asi takhle..vemu si dívko,hodim do mechaniky,do tří minut jsem na netu,mám možnost pracovat a mezitím se mi operační systém instaluje na HDD/SDD,
mám v tu chvíli možnost i zasahovat do fat32/ntfs/ext3/ext4/brfs/jfs/xfs/..atd
že o nich neví a nezná je "fdisk" od microsoftu svědčí jen o jeho diletanství a neumí s nimi pracovat dodnes !!!
full systém,to znamená,že nebudu trapně hledat ovladače na GK,Audio,nikde hledat a dále platit Office..a to vše zvládnu pod 30 minut
snad jen bonbonek na dortíku,že mezitím pracuji na několika virtuálních plochách,o kterách si microsoft dlouho nechal zdát (a pak to obšlehl)protože konečně zjistil,že je to opravdu produktivní a na více plochách zvládneš víc práce
poznej gnu/linux,nebo unix like a neplácej blbosti :-D
ju a poznámce,že linux je out řeknu jen toto,běží Ti na něm router,možná i mobil i filesystém update microsoftu...cháchá
Pavel (1.2.2015 13:27:03)
Out pro normálního uživatele? Dovolím si nesouhlasit. Děda měl PC s WIN XP (legální podotýkám). A jednoho dne se nedostal do el. bankovnictví. Řešení - jedna z verzí Linuxu. První moment - já se s tím už asi nenaučím ( dnes je mu 63 let). Druhé zapnutí PC - docela to ujde. Dnešní pohled - už bych neměnil, nic mě tam nechybí, spustím vše co potřebuji.A už tě s PC neotravuji jako dřív.
Já dělám s PC dnes a denně. Doma jedu v Linuxu na všech PC, v práci na WIN (verzi mám podle podle "momentálního záchvěvu"). WIN nehaním ani neodsuzuji, Linux nehaním ani nepřechvaluji.
Někdy je lepší a jednodužší WIN, jindy jednodužší a praktičtější Linux.
V Linuxu se mě líbí instalace - do půl hoďky vše potřebné k běžné práci (a to i s veškerýma ovladačema jako jsou tiskárny, scanery, deska atd. Ve WIN si o tom můžu jenom zdát...
Antivir? V Linuxu nechci, děkuji za optání. RAM a výkon procesoru mám k něčemu jinému.
Hry a některé programy? V Linuxu jich je hafo a ty co nespustím - tak asi nepotřebuji a výrobce nechce, abych mu udělal kšeft (jsou standartně psány pro platformu WIN a někdy taky MAC). A nebo se jim to nevyplatí - což je svobodné rozhodnutí výrobce. Což plně chápu, přizpůsobím se mu a nehaním ho.