Olby Ijno (1.8.2014 04:10:09)
Pokud by mel nekdo zajem v yakladu vzbavenejsi starsi mobil nez vas chvaleny se Symbianem. Umi se take zapnout a vypnout v nastaveny cas nejen alarm, tedy spotreba o rady mensi nez pri pohotovostnim stavu kdy jede OS s CPU ci rezim letadlo se zhasnutym displejem apod. Umi podrobnou klavesnici vcetne diakritiky a zvlastnich znaku. MMS. Umi telefonni zaznamnik, odpovidac, presmerovavac hovoru, sms vse bez sluzeb operatora. Ma dotykove pero, teleskopickou antenu. Dve kamery. LED prisvetleni fotoaparatu. Ma zabudovany Firewal a filtr hovoru, blokovani, sms, black list, white list, red list funkce. Dalkove ovladani pomoci SMS. Zabudovany DVB-T i Analog TV/FM prijimac vcetne nahravani poradu. Umi EPG. Je Dual SIM FULL tedy napr. az 2+2 hovory najednou nebo 2 hovory + Wifi + Bluetooth najednou. Dial-UP, Edge, Gprs, UMTS, GSM. Umi nahradit bezdratovou mys, webkameru, herni konsoli, mp3 prehravac, diktafon. To vse bez nutnych aplikaci tretich stran plnych backdooru, spyware, adware, trial a lite softu, jak je bezne v systemech Android, Symbian, Windows Mobile a Iphone. Slot na microSDHC kartu samozrejmosti. Kapacita baterie 1850mAh. Kontakt uhodnete pokud si prectete celou diskuzi. Vaha do 200g. Tloustka do 1cm. Jako maloktery mobil umi prijem FM radia i bez pripojenych sluchatek na zabudovane repro. Umi rovneznahravat rozhlasove porady do WAW a AMR vcene planovanych.
Michal (31.8.2014 12:47:12)
Podle mne je nejlepší Nokia E72 - je to ještě telefon na telefonování, ale zároveň i smartphone se základními možnostmi kolem internetu atak. Má dva limity - jednak malé zdroje (paměť, procesor), jednak občas na něm něco odejde. První problém řeším skromností (přece jen je telefon na telefonování), druhé jsem vyřešil nákupem dvou podobných strojků v bazaru po cca 1500 Kč, takže mám i náhradních dílů poměrně dost. Baterka vydrží až týden, citlivost skvělá - ve finské divočině jsem se synchronizoval na BTS vzdálené až 50km, občas dokonce 3G, ale chtělo to vylézt na kopeček. PS: Má to QWERTY/QWERTZ klávesnici!!!