Tomák (17.9.2011 11:04:50)
Tvrzení, že 3D sračky nejsou film je, imho, hodně mimo.
Co jiného by to bylo?
btw kvalitních filmů s dějem i efekty jsou mraky.
Například včera sem se díval na Dotek Medůzy.
To jsou starší filmy. Ale stejně tak se točí i nově, jen se neuvádějí globálně do kin, protože by byla projekce nevýdělečná.
George2005 (18.9.2011 01:11:44)
No, myslím že Avatar má docela jasný ekologický podtext, který ovšem spousta lidí nechce vidět ...
Nikdo (20.9.2011 17:47:56)
Jestli jsem to správně pochopil, autor si postěžoval, že JEMU se dnešní produkce nelíbí. Jinak bych s prominutím nechal na každém, co a jak vyhodnotí sám. Mimochodem udělat scifi film bez triků je dost obtížné, a pokud dnešní technika umožňuje něco nevídaného, proč to nevyužít. Jen nám prosím vážený autore jinými slovy neříkejte, že komu se líbí trikové filmy, je automaticky kulturní barbar.
vasjo (20.9.2011 18:11:25)
Já to pochopil tak, že autorovi se trikové filmy líbí, ale upozorňuje na to, že dnešní filmy sestávají pouze z triků, ale ničeho filmového. Třeba děje nebo nějakých myšlenek.
OSPF (1.10.2011 09:53:22)
Takovy clovek jiste barbar neni. Jen lehce dusevne jednoduchy. Od filmu ocekavam dej, zaplatku a vyvrcholeni. Lide kteri se spokoji s hromadou efektu a nulovym dejem nejsou fanousci filmu, ale jen lide, kteri se nudi a potrebuji zabit nakej cas.
uf (21.9.2011 09:40:26)
Taky mám takový dojem, že na většinu nových filmů lidé chodí jen proto, aby viděli triky. Příběh je blbost, hloupě podaná, s dialogy jak od osmáka, děti se projevují jednou jak negramoti, co neumí jít nakoupit, a za chvíli jako rafinovaní géniové.
Většina příběhů je stejně schéma: na rekreaci/návštěvě/pracovně je čirou náhodou odborník na problém, který se tam za chvíli vyskytne. Varuje, ale nikdo mu nevěří a starosta nechce utlumit cestovní ruch. Do toho se sejde s bývalou manželkou, se kterou jsou na kordy. Také najde novou lásku. Vše zachrání v posledních pěti minutách.
Na sci-fi se už nedívám, protože je to jen o tom, jak něco z vesmíru/zmutovaného/uteklého... postupně žere lidi. Jediné, co mě zajímá, jak se nakonec takové příšery zbaví.
Dost filmů je i o čím dál větší action: co prováděli Bodie a Doyl bylo super, protože to ještě byl schopen někdo zvládnout. Simir už je superman a blbosti v detektivkách a Smrtonostné pasti a Havai už jsou fakt mimo.
OSPF (1.10.2011 09:52:00)
Naprosty souhlas. Zrovna vcera jsem koukal na nake SF kdy prilitne z vesmiru naka gresivni rasa ktera chce obsadit nasi planetu. Na konci se ukaze, ze na mimozemstany na 100% zabire a je pro ne tim nejvetsim jeden normlani voda. Proc by mimozemstane, ktere zabiji voda utocili na nasi planetu, ktere je ze 3/4 pokryta vodou zustava zahadou.