hluko (23.5.2004 11:37:18)
Dík za odpověď. Jsem dost naštvanej. Asi jsem se nechal unést momentální situací, ale když si člověk (jako já) pustí DSL.cz, tak se ocitne v realitě, kterou si rozhodně v reklanmích letácích nepřečte. Nejde o to co, skutečně potřebuji a co ne. Když si koupím třeba foťák tak je tam taky spousta fíčurek a nakonec se fotí jen na "automat". Výběr a cena je ale podle těch fíčurek.
Tak je to i s IOL, GTS, UPC, .... .
Takže když se rozhodnu, objednám a zaplatím, tak to chci mít funkční tak jak se dá (????!!!!) očekávat, i když nakonec budu jednou týdně stahovat poštu a v pátek se podívám na seznam.cz na počasí. Problém vidím v tom, že není definováno co vlastně Internet standardně poskytuje a co je v moci poskytovatelů vyloučit. Nemohu soudit zda účastníky stahující přes 10GB je nutné téměř kriminalizovat. Jen si myslím, že podmínky mají být jasné (neklamavé), tak aby si každý mohl vybrat. Sankce mohou nastoupit teprve při jejich neplnění. Blokováví portů cítím jako omezení, které mělo být sděleno předem. Pak bych si buď vybral jiného ISP nebo daleko nižší horní mez dat.
Petr D. (23.5.2004 13:00:00)
To máš pravdu. Služba musí být zcela funkční za náklady, které ISP odvádíš.
Dobré si je přečíst opravdu dobře obchodní podmínky ke každé službě. Spousta lidí ani neví, co pořádně podepisují a k čemu se vázají a co služba zahrnuje. Obchodní podmínky by měly být závazné. Pokud je něco jinak, než OP uvádějí, je vždy právo na straně zákazníka a s odvoláním na ně je potřeba žádat vysvětlení.
Jakého máš ISP, že máš problémy s tou blokací? Každý ISP má určitou moc regulovat spojení a konfiguraci. Rozhodně bych si dával pozor na ISP, kteří slibují nej nej cenu a žádné omezení.To je hodně podezřelé. Člověk sice ušetří pár kaček, ale kvalita je mnohdy mizerná. ISP musí stále odvádět určité náklady ČT a je jasné, že pokud mu lidičky stahují a stahují, tak notně musí prodělávat.... Pak je tady samozřejmě možnost, že se uchýlí k blokování a omezování, ale nikde to již nenapíše. Jednání o nápravě s takovým ISP je skoro nemožné a odkazuje všude možně, aby vinu svedl na někoho jiného.
hluko (23.5.2004 13:23:46)
Já tady dám místo odpovědi zajímavý odkaz.
http://www.sdileni.cz/forum/viewtopic.php?t=112&sid=71e372ca4149c57f12e7834f41a42a5d
Pokud vím tak IOL patří k ČTc.
Pak tedy: Je to pravda ?
Rád se dozvím, že ne.
hluko (23.5.2004 13:30:18)
Sorry. To moc nejede.
http://www.sdileni.cz/forum/
Pak na Problémy a POMOC.
Petr D. (23.5.2004 15:51:30)
Ano ano !! To je v pořádku. U DIAL-UP Internet na doma ( paušální připojení mimo špičku.. ), který jede ve zkušebním provozu jsou tyto porty blokované. Nezahraješ si ani hry.
Ovšem tohle je korektně uvedeno v obchodních podmínkách. ADSL se tohle netýká.
hluko (23.5.2004 17:06:32)
Dík. Tak to su fakt rád.
Jen mi to prostě na ADSL taky nechodí.
Jsem už starší pán abych se někam boural.
Já teď otočím špíz, jak říkají němečtí soudruzi ;-))):
"Co si mám koupit za konfiguraci od Vás (od IOL) aby mi chodilo všechno a hned ?"
A budu dodržovat všechna pravidla.
Nestáhnu víc jak cca 6 MB/měsíc. Může to být ale třeba všechno v jednom týdnu.
Doufám, že to někdo nebude brát za reklamu, to ostatně záleží na odpovědi, že jo ?!
Petr D. (23.5.2004 18:32:38)
Tomu říkám stahovač:o) 6MB měsíčně nebo 6GB měsíčně?.o)
Ne v pořádku. Ať už tak nebo tak, uvažoval bych opravdu nad nabídkou Internet Expres 512/128. Průměrná rychlos se pohybuje okolo 400, což je myslím hezké a potvrzují to grafy i tady na dsl.cz z nezávislých měření.
Pokud by jsi se chtěl o tom teda blíže pobavit, tak mi napiš na dedeko@volny.cz, co máš teď atd.
Cena za IE 512/128 - 720Kč (bez DPH ) na první dva měsíce a pak 850Kč ( bez DPH ) + paušál za pevnou linku. Ten správný je potřeba vybrat na základě volání. Nejlevnější kombinace by tě vyšla na 1237Kč včetně DPH. ( 850 + 190 - HOME MINI + 19%DPH )
hluko (23.5.2004 19:23:50)
No tak sem si nešplh - no !!!
Jasně že GB.
Já si myslím, že tohle může zajímat i ostatní. Teď když to vypadá, že IOL možná (!!!!) nic neblokuje.
Mám ADSL 512/128 10GB od IOL. Ty problémy s připojením jsem měl tak jak popsáno. Už se téměř všechno zprovoznilo.
Když se propojíme pomocí DC++, druhá strana si na mne šáhne a stáhne si vše co chce, ale my při pokusu o stažení souboru k nám dostaneme odpověď : "Nesprávná jmenovka svazku. Can´t open target file."
Odborník tvrdí, že tak se právě projevuje zablokovaný port.
Pokud tvrdíš, že toto není vaše djiělo, tak se omlouvám a budem hledat jinde.
Saper (23.5.2004 19:36:30)
Nedalo mi to a zkusil jsem ted DC++ a skutecne funguje.
hluko (23.5.2004 19:44:28)
Tak je fakt asi chyba u mne.
Ách jóóó.
To mám teda radost. Hledat chyby u jinejch je totiž jednodušší :-)))).
Petr D. (23.5.2004 22:03:57)
To jsem rád:o)
Petr D. (23.5.2004 22:19:12)
Pravdou je, že problémy můžou i v určité míře způsobovat i modemy. Tady bych ještě viděl rezervy v nabízených typech.
Petr D. (23.5.2004 22:02:42)
Varianta 10GB je fajn. Pokud ti nevadi tech par korun navic, tak samozrejme ideal. Stálá rychlost a pro tebe dostatek. Zustal bych u toho.
Pokud ty problémy máš, skutečně kontaktuj HELP 800 184 084. Věřím, že technici vše již konečně rozlousknou. Jak říkám. Musí to jít. Zkus kontaktovat HELP v noci. Dostaneš se přímo na techniky.