David (5.12.2008 15:42:17)
Proč? Protože zcela racionálně porovnávám "nový přínos" a změnu HW nároků...
Ano, když přišly XP, byly náročné, ale nebyly zase o tolik náročnější, než Windows 2000 a taky toho o tolik víc nového nenabízejí...
Win Vista oproti tomu požaduje cca 2x-3x více RAM a 3x více místa na disku a já se ptám PROČ? Co je tam tolik nového a přínosného? To není žádné účelové kopání do mrtvol, ale pouze posouzení toho, že Visty šly asi udělat daleko efektivněji co se využití HW prostředků týče - ostatně to nepřímo přiznává i Microsoft, když mezi hlavními rysy Windows Seven stále zdůrazňuje rychlejší start PC, velikost instalace atd...
Ano, můj počítač provoz Win Vista teď v pohodě zvládá, ale to neznamená, že se nemůžu ptát, zda jsou vyšší HW nároky opodstatněné, ne?
nonferatus (10.12.2008 22:58:25)
byť visty nemám rád, smazal jsem je a taktéž je nepovažuji za přínos musím se jich zastat. Běží stejně jako XPéčka na gigovým procesoru 512 Mb ram. Ale stejně jako XPéčka je pro takovýto stroj musíte vyladit a povypínat zbytečnosti, pak na něm běží takřka srovnatelně. Fungují pro ně takřka všechny tuningové návody, jako pro XPéčka, stejně jako prográmek Tweak UP, na který nedám dopustit. Ten je sám o sobě zrychlí velice významně okamžitě po instalaci.