Pavel (2.12.2008 20:32:14)
Tak samozřejmě to nebudeš dělat jen kvůli tomu..to lze udělat jen když tam jezdíš, někdo koho znáš v té zemi pracuje atd. Možná by se dala najít i bližší země, kde bys ušetřil. Jinak já nebo ty to s jedním diskem dělat nebudeme..asi. Ale některé firmy takto nakupují třeba části diskových polí..víš...ono.když máš v servrovně pole, kde je 16 disků po já nevim..300 nebo 500Gb..a takových sad máš několik. Občas přikkupuješ měníš...Případně ještě nějaké zrcadlo na zálohy..to by ses nedoplatil..na jednom takovém zařízení bys těm zmrdům odevzdal tisíce..což je velice nechutné..když si třeba spediční firma a máš tam akorát databázi..co se s toho má živit nějaká zombie typu Janda, Vondráčková a jiný odpadi.
Tinker (4.12.2008 17:54:47)
Když koupí něco kvalitního, nemusí se o reklamaci tolik bát....a nakoupit to může třeba když tam jede na dovolenou,ne? (nebo se to nesmí?)
Robert (12.12.2008 12:26:07)
Pokud koupíš HDD, dá se to vyreklamovat u výrobce, prostě si na jeho stránkách vygeneruješ RMA a pošleš na udanou nejbližší adresu v Evropě. Nevím jestli to mají všichni výrobci, ale ti největší co jsem u nich zatím reklamoval firemní disky byli OK. Objednat si to můžeš jako nové zboží mezi obchodníky např. na ebay.co.uk, nebo jakémkoliv e-shopu, zaplatíš kartou a za pár dnů to máš přímo na stole. Když se něco podělá tak to pošleš jednoduše výrobci nebo e-shopu kde jsi koupil. Proč bych někam jezdil, stejně když něco koupím tady v CZ tak jim to taky posílám poštou než někde 2xstát frontu v nějakým shopu. A dneska už to poštovný kolikrát taky není za moc, takže když člověk koupí dva tři disky, vyplatí se mu to. No a u médií za pár korun asi reklamaci nikdo moc řešit nebude...