Cimi (16.9.2008 14:23:05)
Aspoň mám souputníka :o). No, firmware mi taky nešel přehrát přes dodanou aplikaci hned. Prvně jsem natáh přes webové rozhraní starší verzi firmware, která se na zyxel.cz zobrazí až při výberi, kde hledat zyxel.com. Po nahrání staré verze, jsem po odpojení kabelu od telefonu, a vypnutí všech programů na pozadí (včetně spořiče obrazovky) asi na počtvrté nahrál nový firmware UF1C0. Tak už jsem si říkal, že mám vyhráno. No avšak v SYSTEM STATUSU my stále svítí norma G.dmt. Takže jsem zkoušel dál (samozřejmě net stále na ADSL 1). Pomocí návodu na zyxel.cz se jménem Podpora_a_aktivace_ADSL2.pdf jsem prostřednictvím telnetu natrvdo nastavil Standard: Multi-mode. Tak teď už jsem si říkal, že to musí jet, avšak nic!!! V telnetu vidím Multi-mode, ale ve webovém rozhraní je stále G.dmt. Tak jsem několikrát volal na hotline Zyxelu, s technikem jsme to celý projeli a nic. Když v telnetu dám zjistit synchronizaci tak tam mám 3000/512. Z toho vyplívá Adsl1. Technik se nademnou slitoval a poslal mi nejnovější firmware 340UF1C0_20070326.bin ten však tíženou změnu nepřines :o(((. Jinak samozřejmě po každém přehrátí firmware 10s restart modemu. Stále nic. Tenik mi doporučil reklamaci modemu, to však nejde, jelikož ho mám už moc dlouho, a druhá věc byla reklamace u poskytovatel. Mám radiokomunikace, tak jsem jim tam callnul a oni to nahlásili jako poruchu a mám počkat 48 hodin. Jinak mi taky technik Zyxelu, řek, že je možnost, že se můj modem díky předešlému firmwaru u poskytovatele nahlásil jako ADSL 1 a tudíž oni posílají nadále pouze ADSL1 signál, to mi však operátorka vyvracela. Tak fakt už neví. Dnes jsem na tom ztrávil celej den a budu asi hoooodně nakakanej, když budu muset kupovat novější modem. Jinak jakýho máš poskytovatele a jekj máš synchron přes telnet?
Diky za každou radu
PS: tak dlouho esej sem na net snad nepsal :o)
PS2: Za chyby se omlouvám, všeho mám plný zuby.... :o(