nekromant (6.9.2008 01:53:19)
Super, také jsem nad tím uvažoval :)
Někde jsem slyšel úvahu že budoucnost se zjistit dá a že ako budoucnost problém neni, ale ta minulost se uplne ztraci a vymazava :)
Ale ono je tezky urcovat co je budoucnost a pritomnost, kdzy si to predstavuju jako nejakou linearni nahravku "videa" (nebo spis celkovych vjemu). a minulost a budoucnost ako jakysi zpusob pretaceni :)
Ale ono dopredu to pretacet nejde (nebo si to nepamatuju= ztraci se ta minulost) a dozadu to taky moc nejde, nebo si to taky nepamatuju? ale kazdopadne si toho nepamatuju hodne ano ako v pameti, a kdyz si uz neoc pamatuju tak to je jeste ke vsmeu zkresleny a to ne jen tim ze ty informace v dobe vzniku byly nahrany zkreslene ale i tim casem se to ako by meni :D lol.. :)
Mno nic uz mi hrabe sou 2 vnoci du spat :)
Kdyz by me nekdo jako nahodou znal, tak se jmenuji Honza Dubský a mám obvykle nick zlej_virus nebo nekromant, ale i jiný anonymnější:))
A stim google jsme to taky praktivkoval :)
Chtělo by to asi ako uělat nějáký nový zlatý stránky na internetu, který by byly hodně známý a používaný a kde by se zadávali veškeré informace, které byhcom chtěli (telefony, emaily, skypove, SIP, XMPP, ICQ, ID, prezdivky, IP adresy, cisla bot, vek, az treba pro prumernej prijem penez, a pak zas ale nekdo namitne ze ty ifnormace by sli zneuzit a ze lvastne chce zustat anonymni .)
Ja si ted taky rikam ze byhc sme nemusel psat prave jmeno tim padem bych nemusel resit prasopisne chyby :)
áá už je to dlouhy, du spat :)
Trtkal (6.9.2008 02:54:10)
Pravda pravdoucí. Ztrácíme identitu a druhou nezávislou (někdo i tisíce dalších) získáváme. Pro každý svět někým jiným.
V mém případě se to docela sjednocuje, jelikož když někde mám v reálném světě použít pžezdívku, vždy uvádím internetovou a od jména se moc neliší, takže mě většinou lidi poznají i podle přezdívky :-)
Jinak pravda je, že od poloviny lidí na internetu, krom přezdívky neznám vůbec nic. U další poloviny k přezdívce ještě fotku a u další jen jméno a nikdy jsem je neviděl, a takhle bych mohl pokračovat dál, jen už teď mám moc polovin :-). V každém případě poslat mi někdo z těch "neznámých známých" přátel něco v reálu, asi bych se nedodumal též, od koho mi to co přišlo :-)
Petr (6.9.2008 18:20:38)
Pěkný a pravdivý článek. Já mám kamaráda, který si říká MaxikKk, už asi deset let. Po dobu co jsem s ním chodil na střední, tak jsme si všichli zvykli říkat mu prostě Max. No a jednou mi vyprávěl, že když měl svátek Maxmilián, tak mu několik lidí napsalo Všechno nejlepší k svátku, protože si mysleli, že se ve skutečnosti jmenuje Maxmilián :) On se však jmenuje Oldřich :)
Petr Machač (6.9.2008 21:31:10)
1) těm -náctiletým a trochu starším to opravdu nezávidím. Já si naštestí pamatuji jména a příjmení všech, se kterými jsem alespoň nachvíli sdílel společný kousek místa na zemi
a
2) mohu všechny ubezpečit, že pokud komukoliv z šedé vládnoucí garnitury (to nemám na mysli naši vládu, spíše skupinu Bilderberg a spol.) bude záležet na tom, co děláte, budou vědět nejen váš rodokmen do desátého kolene, ale i spoustu jiných věcí, které o sobě ani nevíte vy sami....
Hodně štěstí všem
Petr
mungo (7.9.2008 19:09:32)
No já nevím - možná už vidím dvojmo - proč je text článku 2x za sebou ?
(Od věty "A přitom ve skutečnosti to originální, ti originální lidé (a místa) jsou někde nenávratně ztraceni. Stejně jako já pro ně.")
Imaginer (8.9.2008 22:24:23)
No tak nevím, a co třeba tomu kamarádovi poslat dopis a nebo ho navštívit? Pokud máš/te pocit ztráty identity, je to jen Vaše věc, bohužel. Identitu získáš/te jen tím že "budeš/te". A to není svět mobilů a internetu. Koneckonců, kde člověk získá větší pocit že "je" než mezi partou kamarádů...
Hledáte moudro tam kde není...
Petr (9.9.2008 15:55:33)
Naštěstí když zadá někdo do googlu moje jméno, pomocí druhého výsledku mě najde :)