Anonym (17.2.2008 12:39:10)
Mám XP i Visty na hlavním PC mám XP, zatím nemám vůbec žádný důvod přecházet... Když jsem se ptal lidí jaká je výhoda oproti XP, tak jsem se dověděl že - 3D a transparentní okna (lol :)), rychlejší přepínání z her na desktop (tohle mi u XP stejně nikdy nevadilo), "jsou takový hezčí" (další lol), podpora DX10+ (Na mé sestavě zbytečné), zbytek by aspoň většinu snad měl řešit XP SP3. Nevýhody : Zabírají o hodně víc místa, Pomalejší loading po zákl. instalaci ("holé" PC) -> celková vyšší náročnost, časté problémy s kompatibilitou programů - her, které na XP běhaly. Téměr neustale aktivní op. paměti, i když system vypadá "v klidu". Větší doba kopírování souborů atd...
Samozřejmě do teď už bych koupil Visty, vzhledem k avizovaném konci podpory pro XP, takže když kupovat novou sestavu, tak už jedině s Vistami (s hlediska updatů a kompatibility do budoucnosti), ale jestliže někdo má na PC XPčka a je s nima spokojen, tak podle mě není vůbec žádný důvod kupovat si WV. Toť můj názor.
petr (18.2.2008 09:09:42)
problem z vydrzi baterie bude vyresen z prichodem SP1,
nevim co furt resite ze visty zabiraji hodne mista, dyt v dnesni dobe je na stolnim PC standart aspon 500GB a na notacech 160GB tak je jedno jestli zaberou klidne 15 GB mista.
Jinak za to ze jeste nejsou napsane programy pro visty nemuze microsoft ale vyrobci daneho softwaru kteri ho nejsou schopni na ne prepsat