fraktik (26.5.2007 03:52:14)
rad ctu vase sloupky.
Ale chtěl bych se (coby potrefený husák) ohradit - neb na vině (ne na víně) není podle mne ani technologie (zmiňovaná tak často), ani blahobit. Já za tím vidím jen zaostávání duchovního rozvoje za technologickým. Věci - to jsou jen nástroje, prostředky (jedním okrajem jsem např. já a druhým mé okolí/ostatní lidé/hudba/krása/bůh...) - Ale už od Prométhea se traduje: oheň - dobrý sluha - špatný pán. A to platí o každém nástroji. A laptop ležící mi právě na klíně nemůže za to, že je tak silným nástrojem, že mu zcela propadám (a odhazuji svobodnou vůli v dál).
Ad - Naslouchadla eMPéTři - s chutí v metru poslouchám - ale nemyslím, že by to bylo něco špatného - schnilého je našem kraji spíše to, že pokud se na někoho usměju, začne propadat panice, že má něco na tváři či snad rozeplý poklopec. A pokud - nedejbože - i někoho oslovím, tak si mnohý podvědomě chytne za svojí šrajtofli. Ad mobil - ano mám rád svou nejnovější nokii - je nabitá novými úúžasnými fcemi (i když teploměr stále ještě nemá :'-/ ) - jako je např fotoaparát (tohle rozkošňoučké mimčo jsem potkal v tramvaji - ukazuji přítulce), již s sebou nemusím tahat tlusté bichle (či nedejbože likvidovat deštné pralesy koupí "InFormačního" plátku) - mám v něm totiž slušnou knihovničku (rozlišení 320x240 - tj 1/2 VGA - to už mam 27 radků na jedné straně) či onen již zmiňovaný mp3 přehrávač... Jen musí sloužit (docela mne překvapilo zjištění, že telefony lze i odmítat - a to běžně - ležím např. v posteli, tak co bych se nechal otravovat rodinou/prací, případně rovnou přejít do režimu "letadlo" -tj. bez vysílání na gsm pásmu)...
Prostě jsou to hračky - a jestli si hraju s elektronikou a civím na display, či s motykou a obdivuji spletence kořenů...
... není to nakonec jedno?
Anonym (26.5.2007 09:09:36)
Kolik blahobitů tvoří jeden blahobajt?
Anonym (26.5.2007 13:31:55)
:-D
neznalek (26.5.2007 20:30:00)
proc mam pocit ze clovek ktery ty vikendove clanky pise je velky obevitel ?
Anonym (26.5.2007 21:35:41)
Co je to "obevitel"??
Anonym (26.5.2007 13:41:23)
Nevím, motyku řadit mezi hračky?
Anonym (27.5.2007 19:57:03)
Fraktiku, nevím, kolik "tlustých bichlí" jsi s sebou tahal a také je četl, ale podle tvého BLAHOBITNÉHO pravopisu, skoro si troufám říci SCHNILÉHO jich asi moc nebylo ... :-)
Nic ve zlém, ale poslední dobou je čtení příspěvků v diskusích poměrně tristní zážitek - a to i u lidí, kteří jsou schopni napsat věty, které mají hlavu i patu - ale je vidět, že pisatelé prostě nemají "načteno".
Anonym (27.5.2007 11:26:17)
Ano dnešní svět je opravdu takovej malej MATRIX :-)Ale je mi to úplně jedno, přispůsobil jsem se a nemám pocit že žiju život zombie. Ano jsou lidi kteří se snaží dnešnímu světu vzdorovat ale zastánci těchto stylů mi do oka nepadli a jsou většinou odpadem společnosti.
Anonym (27.5.2007 16:23:47)
No jasně, přizpůsobit se a držet hubu a krok! Přesně o tomhle Orwell psal - jenže on stál na straně těch, co tu hubu a krok držet nechtěj - právě v zájmu té skutečné svobody.
A tak se jen přizpůsobujme...
Anonym (28.5.2007 10:28:34)
Dnešní svět není ani tak Matrix, jako spíše BIG BROTHER tě vidí. Všude kamery, mobilní operátoři úchovájí záznamy o našich hovorech, poskytovatelé internetu o našich e-mailech, opravdu nádherná "SVOBODA" Takže jak píše někdo níže, držete hubu a krok a myslete si jak jste IN.
GOS (28.5.2007 17:35:58)
No. Já taky zrovna ty co chtějí hodně vyčnívat a každému dávají najevo to co vlastně je napsáno v tomhle článku, jak jsme všichni konzumní, taky moc nemusím. Ikdyž i Já vyčnívám z řady. Nosím jiné značky než Adidas nebo Nike, ale také značky, které u nás prostě nejsou známé, ale po světě jo. Nemám Sony PSP, ale Gamepark Holdings GP2X a lidi z toho sedaj víc na prdel, než z PSP. Neposlouchám hudbu, co hrají pořád dokola v radiích. Stačí mi něco slyšet maximálně 3x denně a hned se mi to ohraje, tak poslouchám všechno možný co se mi prostě líbí. A nepouštím si to tak nahlas, abych obtěžoval ostatní, protože mám rád svůj sluch. Nejím jenom v MacDonalds a v KFC, ale taky všude jinde kde mi prostě chutná. Řídím se prostě tím co chci, svými pocity a ne tím co mi diktuje reklama. Prostě vyčnívám a přesto splývám s davem.
raisik (27.5.2007 14:45:40)
Tak jen GO Ježíšku GO! Za příznivou cenu 666,- obdržíte sadu, která obsahuje dřevěný kříž, vycházkové sandále a trnovou korunu...
Anonym (27.5.2007 17:56:51)
Nechápu co je špatného na poslouchání hudby nebo telefonování s přáteli...
akanahe (27.5.2007 19:48:19)
hm pracuji v obchodaku a tam mi take lide pripadaji jak nakupovaci stroje a jakoby bez duse , kor kdyz stoji uprostred ulicky a ja jedu s paletakem a nebo se ptaji jake funkce ma varna konvice -- preci je jen na jednu vec ne ? :)
Ze se nectou knihy? ja jich prectu spoustu a presto se ani nevyhybam pocitacum nebo telefonum.
Dnes jiz je malo dobrych knih a pokud jsou tak nejsou vydane v zadnem nakladu a musim si je shanet pres internet pac to napsal jakysi student treba :)
Nemam rada ty knihy s tvrdejma deskama a hezkym obrazkem na obalu , to znaci to ze obsah bude velice chaby napr. Letopisy narnie skrin a carodejnice a cena pres 700 kc je dilo blaznu.
Hawkey (28.5.2007 21:10:23)
Dobrý článek. Často to vidím stejně. Často to vidím i na sobě. A občas taky ne. :-)