Dzerzinskij (27.3.2004 23:45:20)
Pane, vy kecate. STM2 je moznost pouze teoreticka, nikde se neaplikovala. Stojany stm1 lze upgradovat na stm4c pouhou vymenou karty. A dwdm Ctc ve sve siti pouziva. Tranzitu je v CR zakopano tolik, ze se nevyuzije ani za 50 let. Do kazde s prominutim prdele vede aspon 12 vlaken, z toho je nejmin 7 vlaken temnych. Problem je v tom, ze CTc se nam snazi za nehorazne penize prodat i susne z nosu. A snazi se nekanibalizovat si svoje ostatni produkty. Ale dle meho, fleximuxy uz patri davno do srotu. Bohuzel, soudruhum v telecomu jeste nedoslo, ze doba, kdy se prodavaly i semipermanentni okruhy samy je uz davno fuc. Uz je neni komu prodavat :) Zajimalo by me, kdy to telecomu dojde a zacne s tim neco delat.
Zajda (27.3.2004 23:59:55)
V tom případě kecá telecom. Teď mám před sebou mapku od něj z minulého roku. Jedná se o úmyslnou dezinformaci odborné veřejnosti nebo jak to mám chápat?
Dzerzinskij (28.3.2004 00:08:24)
Asi jste se spatne koukal. Jinak zapojuje se do kruhu, kde se prenosova kapacita svym zpusobem sdili. Napr. z STM1 si 1. vesnice na kruhu vezme 2x2Mbit, druha dalsi dva atd... Takze patricny rad stm je spolecny pro vsechny uzly na danem kruhu. (opomijim ad&drop, protoze ve vesnicich jsou jenom rsucka, ktere se pripojuji na jednu ustrednu typu host)
Zajda (28.3.2004 00:57:11)
Ok. Díky. Osvěžil jsem si znalosti z FELKu:) Neb ATMko mi bylo u malého ISP houby platné a znalosti bez praxe hnijou.Ad. okruhy naprostý souhlas. Ad. okruhy. Telecomu to nedojde.Věřte tomu nebo ne chtěl jsem si pořídit domů okruh voiceband(před zlevněním ADSL) a druhý konec vystrčit u nás ve firmě kvůli teleworkingu. Těch 2300 je obravdu k smíchu:) Blbej voiceband. Za tu cenu bych jinde měl digitální 128kbit.Polsko:)
Stejnak je to malo 2x2Mbity uvedomime-li si kolik dat spotrebuje DSLAM+paprda s okruhem+neco pro hovory. Neni to malo?
Dzerzinskij (28.3.2004 11:06:51)
2x2Mbit staci jenom na rsucko az pro 500 ucastniku. Vyvest si tam z te stm muzou, kolik potrebujou.
Zajda (28.3.2004 12:17:22)
Takze future expanzion mozne. To je dobre.
zajda (28.3.2004 00:05:05)
Jo STM-2. Asi jen u ČTc možnost pouze teoretická. GTSka STM-2 používá u služby pronájem datových okruhů.
Dzerzinskij (28.3.2004 00:12:07)
Musite oddelit technicke hledisko a marketingove. Mohou k vam napriklad dotahnout stm1 ale prodaj vam z toho jenom dve c-3