Anonym (14.8.2006 08:55:57)
"kabelového operátora si nelze zvoli"
Pozor - existují budovy, kam vedou přípojky obou operátorů - karnevalu i UPC... Není jich moc, ale jsou...
Anonym (14.8.2006 10:29:10)
Škoda, já myslel že po převratu a odchodu komunistů do ústraní se tu začne tvořit (i přes zásadně negativní kroky pánů z ods v devatesátých letech) aspon trošičku konkurenční prostředí.
Ale jak vidno, ve všech odvětvích obchodu i průmyslu získávají stále větší moc megafirmy, které v podstatě uzavírají možnosti volby. Za chvíli bude nejen v čr, ale i po celým světě jezdit pouze jedna značka aut, veškeré telekomunikace mít pod palcem jedna firma a jogurty taky bude pro celý svět vyrábět jedna korporace.
Je mi z toho šoufl, když vidím, že naplnění tohoto trendu se ještě dožiju :-(
čtenář (14.8.2006 15:27:56)
ÚOHS určitě vyhodnotí situaci na tomto relevantním trhu (jak jej má očíslovaný ČTÚ) jako monopolismus v lokálních územních celcích a určitě a) buď zamítne fúzi,
b) nebo nařídí kupujícímu podmínky pro vznik konkurence. A jestli je ÚOHS vynalézavý, určitě najde něco lepšího, než byla podmínka prodeje jedné z regionálních energetik při privatizaci ČEZu. Možná ještě budeme mrkat.
Anonym (14.8.2006 21:05:46)
Já toto výtám, od této změny očekávám konečně LLU i pomocí rovodu kabelové televize.
buzo (18.8.2006 09:17:56)
vy chytráci existuje i město kde je plno domů kde jsou oba operatoři někde dokonce i tři