Úvod > Články > UPC zvyšuje rychlost internetu

UPC zvyšuje rychlost internetu

Zákazníci UPC si nově mohou užívat nejvyšší rychlost až 300 Mb/s. Oproti stávajícím tarifům jde o nárůst o 25 %. Od dnešního dne, tedy 1. září, bude UPC nabízet také nové tarify 100, 200 a 300 Mb/s. Firemní zákazníci UPC se budou moct připojit k internetu až o 40 % rychleji oproti stávajícímu tarifu a využívat rychlost až zajímavých 350 Mb/s.

Podle UPC vstupujeme do éry, kdy se zásadním způsobem mění způsob využívání internetu a zároveň se k síti připojuje stále více zařízení. Dnes jsou běžně připojeny kromě počítače a notebooku také chytré televize a telefony, herní konzole či tablety. Podle předpovědi společnosti CISCO poroste internetový provoz ve střední a východní Evropě mezi lety 2014–2019 ročně o 37 %.

Marketingový ředitel UPC Jan Kohout komentuje: „S tím, jak se mění způsob využívání služeb, se mění i nároky zákazníků na rychlost připojení. Abychom uspokojili potřeby zákazníků, neustále rozšiřujeme a vylepšujeme naši optickou síť a snažíme se našim zákazníkům nabídnout vždy něco víc než naše konkurence. V červenci jsme například spustili síť Wi-Free s více než 220000 Wi-Fi hotspoty a nově poskytujeme internetové připojení o rychlosti až 300 Mb/s. Věříme, že nové internetové tarify plně uspokojí potřeby zákazníků a ti se nebudou muset při využívání našich služeb jakkoliv omezovat.

Podle plánů Evropské unie by každá domácnost měla mít do roku 2020 přístup k internetu o rychlosti minimálně 30 Mb/s a polovina domácností minimálně 100 Mb/s. Nové rychlosti internetu od UPC aktuálně dosahují až 300 megabitů. Ve srovnání s nejvyšší rychlostí xDSL linek překonává UPC rychlost více než sedmi násobně.

Současně s rychlostmi stahování dat UPC zvyšuje i rychlost odesílání. Poměr rychlostí downloadu a uploadu je nastaven v poměru 10:1. Například připojení 100 Mb/s nabízí UPC ve spojení s 10 Mb/s uploadu. Nejrychlejší bude nově 300megabitový tarif s 30 Mb/s uploadu. Při této rychlosti lze stáhnout zakoupený 10GB film ve vysokém rozlišení za 5 minut. Nahrání například 100 fotografií o průměrné velikosti 5 MB zabere přibližně 3 minuty.

Bohužel dostupnost UPC se posledních pár let moc nezlepšuje a tak musíme doufat, že zrychlení se dočkáme i u ostatních Wi-Fi providerů. Nebo by se mohla zrychlit slibovaná modernizace DSL přípojek společnosti CETIN (bývalého O2).

1. 9. 2015

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

O2pevný internet

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 598 Kč
Cena za měsíc: 299 Kč

Přečtěte si také

 

Rychlosti Wi-Fi internetu na DSL.cz v březnu 2024

V březnu se rychlost Wi-Fi internetu propadla. Podívejte se, jak si tentokrát vedl vás poskytovatel.

 

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...

 

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

Nejčtenější články

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

 

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

 

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...