Úvod > Články > TIP na dárek: Jak udržet mobil bez špíny a bakterií.

TIP na dárek: Jak udržet mobil bez špíny a bakterií.

Přinášíme vám TIP na šikovné pomocníky, kteří vám pomohou udržet váš mobilní telefon nebo tablet čistý a bezpečný. Vaše zařízení bude vypadat stále jako nové.

TIP na dárek: Jak udržet mobil bez špíny a bakterií.

Které přípravky jsou vhodné k čištění mobilních telefonů?

Jak moc dbáte o čistotu svého mobilního telefonu? Je dobré provádět jeho pravidelnou dezinfekci? Někdo si může myslet, že není nutné mít toto na paměti. Vždyť mobilní telefon používáme prakticky pouze my a jsou to naše bacily. Ale zkuste si zrekapitulovat váš den, kde jste všude byli a co jste dělali. Čeho jste se dotýkali a zda se toho dotýkali další lidé před vámi a kolik jich asi tak mohlo být. Otevírání dveří na úřadech, používání nákupních vozíků v nákupních centrech, jízda hromadnou dopravou - zde všude saháme na věci, kterých se před vámi dotýkalo mnoho jiných lidí. A aniž si pak opláchnete ruce, berete svůj mobil a nasbírané bakterie a špínu automaticky přenášíte i na svůj mobilní telefon. Ono jen stačí, pokud něco jíte a pak mastnými prsty saháte na displej, zanecháváte na něm šmouhy a mastné fleky.

Ať už máte dotykový mobilní telefon nebo klasický telefon, měli byste jednou za čas provést jeho řádnou očistu. Ne nadarmo se tvrdí a je to i potvrzené, že na samotném telefonním sluchátku se nachází celá řada nečistot a bakterií, jejichž počet dosahuje, ne-li překračuje, znečištění na toaletním prkénku. A to samé platí pro mobilní telefony.

Někdo může říct, že stačí použít hadřík z mikrovlákna. Nebo speciální vlhké ubrousky určené speciálně na displeje monitorů počítačů a televizí. My vám dnes představíme několik dalších způsobů, které vám usnadní péči o vaše mobilní zařízení či jinou elektroniku a uchovají je v čistotě a bez bakterií.

PhoneSoap 2.0

Jako první vám představíme praktický PhoneSoap 2.0, který efektivně zbaví váš mobilní telefon veškeré špíny. Jedná se o sanitizér, který funguje na principu UV záření. Jednoduše vložte váš mobilní telefon do sanitizéru, přiklopte víko a během několika minut je váš mobilní telefon krásně čistý. Součástí sanizitéru je i slot, který zároveň dává možnost mobilní telefon nabíjet po dobu, kdy probíhá čištění. K zajištění dlouhotrvajícího výsledku je zároveň možné si obstarat leštěnku PhoneSoap Polish, která leští a chrání displej před opětovným znečištěním. Na displeji již nebudou mastné otisky prstů a šmouhy. Výrobek je vhodný i pro tablety. Jedná se o antibakteriální 100% přírodní produkt. PhoneSoap je možné objednat online za 59.95 dolarů, PhoneSoap Polish za 14.95 USD plus cena za mezinárodní shipping 19.95 dolarů.

PhoneSoap 2.0

The CleanWave® Sanitizing Portable Wand

Tato užitečná věcička se neomezuje pouze na mobilní telefony. Je možné ji využít téměř kdekoli. Jedná se o přenosný sanitizér, který rovněž pracuje na principu UV záření. Z různých povrchů významně redukuje viry, pachy a plísně. Jedním tahem zajistí, že z povrhu zmizí až 99,9 % bakterií a alergenů. Nejen vaše mobilní telefony, ale také klávesnice, ovladače a mnoho dalších věcí budou zářit čistotou. Velice dobrý pomocník jak v domácnosti, tak i na cestách. K dostání na Amazonu od 35 dolarů.

The CleanWave® Sanitizing Portable Wand

NueVue

Pokud vlastníte iPhone nebo iPad, mohla by vás zajímat tato další vychytávka v podobě ochranného pouzdra. Možná si říkáte, co na tom je tak zvláštního, vždyť je to obyčejné pouzdro. Úplně tomu tak není. Pouzdra NueVue jsou vyrobena z kvalitních materiálů a jejich součástí je technologie BioCote®Technology. Tato antimikrobiální ochrana eliminuje výskyt mikrobů včetně bakterií, plísní a hub na povrchu až o 99,9%. Zároveň také odstraňuje mastnotu z obrazovky. Pouzdra pro iPhone 6s a 6s Plus pořídíte od 39 USD, na iPhone 4 a 5 od 19.99 USD, na iPad od 48 USD a na iPad Mini od 40 USD. V době vydání článku byla většina pouzder k získání za velice zvýhodněné ceny.

NueVue

Mist

Dalším pomocníkem je přípravek, který nabízí „vše v jednom“. Mist je lehce přenosný sprej, jehož povrch tvoří hadřík z mikrovlákna. Ten poslouží k otření všech druhů obrazovek, jak u mobilních telefonů, tak u tabletů a počítačů. Sprej lze snadno znovu doplnit, je šetrný k životnímu prostředí, neobsahuje žádný alkohol nebo amoniak. Zároveň však dokáže odstranit až 99.9 % běžných nečistot jediným tahem. K dostání online od 12.99 dolarů + doprava do České republiky 20 dolarů.

Mist

Závěr

Pokud stále nevíte co zajímavého pod stromeček, tak jsme vás jistě inspirovali. A nejen to. Skoncujte se všemi špinavými displeji. Zbavte svůj mobilní telefon či tablet bakterií a špíny. Od teď již budou všechna zařízení zářit čistotou!

17. 12. 2015

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

mobilní aplikacemobilní telefonostatní

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 499 Kč

Přečtěte si také

 

Florida omezila sociální sítě pro děti a mladistvé

Florida přijala nový zákon omezující působení mladistvých na sociálních sítích. Děti ve věku do 14 let mají...

 

WhatsApp brzy nabídne AI nástroje pro úpravu fotografií

V beta verzi aplikace WhatsApp pro Android se objevily další novinky. Uživatelé už brzy dostanou možnost upravovat...

 

Na Spotify nově najdete videokurzy

Spotify ve Velké Británii začal nabízet videokurzy. Uživatelé si mohou vybrat ze čtyř kategorií – tvorba hudby...

Nejčtenější články

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

 

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...