Úvod > Články > Ochrana životního prostředí a mobilní aplikace

Ochrana životního prostředí a mobilní aplikace

Není vám lhostejný osud lidstva a naší planety Země? Trápí vás otázky životního prostředí nebo se zajímáte o tuto problematiku a chcete získat více informací? Mějte vše jako na dlani prostřednictvím vašeho chytrého mobilního telefonu.

Ochrana životního prostředí a mobilní aplikace

V současné době se vedou vášnivé diskuze na téma změny klimatu. Globální oteplování ano či ne. Veřejnost se dělí na dvě hlavní skupiny. Jedna tvrdí, že dochází ke klimatickým změnám, které mají významný negativní dopad na naši planetu, druhá skupina naopak argumentuje, že k žádným klimatickým změnám nedochází. Pokud patříte mezi ty, které zajímá tato problematika, či máte zájem dozvědět se více informací a mít přehled, jistě vás zaujmou aplikace, které se tomuto tématu věnují.

Prostřednictvím těchto aplikací, které si jednoduše stáhnete do svých mobilních telefonů, se můžete stát součástí diskuzí na toto téma, přispět ke zvýšení povědomí o dané problematice nebo se sami dozvědět mnoho zajímavých informací. Řada těchto aplikací je k dispozici zdarma.

#climate

Pokud vlastníte mobilní telefon iPhone, tak pro vás je zde aplikace s názvem #climate (hashtag climate). Naleznete zde seznam organizací mající pozitivní vliv na životní prostředí. Prostřednictvím této aplikace pak můžete distribuovat aktualizace a informace o dané organizaci a dále šířit její snahu o zlepšení životního prostředí prostřednictvím sociálních sítí. Vybrat si můžete z oblastí, které vás zajímají nebo nejvíce trápí a dostat dané problémy do širšího povědomí veřejnosti.

#climate

WWF Together

Pokud jste milovníci zvířat, pak si jistě oblíbíte aplikaci s názvem WWF Together, která byla vytvořena organizací World Wildlife Fund. Prostřednictvím této aplikace se dozvíte příběhy živočišných druhů nejvíce trpících klimatickými změnami. K dispozici jsou živé vizualizace a nádherná videa. Společně s nejnovějšími novinkami a fakty zde také naleznete rady, jak sami můžete přispět k zachování těchto ohrožených druhů a napomoci k omezení rizik, kterým je zvířecí populace vystavena. Informace můžete dále sdílet prostřednictvím sociálních sítí, doplněné o 3D origami obrázky konkrétních ohrožených druhů. Aplikaci podporuje jak iOS, tak i Android.

WWF Together

Skeptical Science

Chcete-li mít přehled o nejnovějších klimatických změnách, nainstalujte si zdarma do svých mobilních telefonů nebo tabletů aplikaci s názvem Skeptical Science. Získáte tak přístup k důležitým informacím, grafům a statistikám, zaměřeným na klimatické změny. Dozvíte se, co je skutečnost a co mýty a dezinformace. Aplikace obsahuje seznam všech skeptických argumentů, k tomu se připojí poslední data a výzkumy, které se k danému tématu vztahují a samozřejmě i to, jak se na danou věc dívá odborná veřejnost. Dostupné rovněž pro iOS i Android.

Skeptical Science

Painting with Time – Climate Change

Pomocí aplikace Painting with Time – Climate Change (malování v čase) získáte možnost prozkoumat dopady extrémních výkyvů počasí způsobené změnou klimatu a poznat následky, jak se náš svět mění vlivem klimatických změn. Prostřednictvím této aplikace se můžete podívat, jaké devastující dopady mají katastrofální povodně, či naopak extrémní sucha. Ve zrychleném sledu času se můžete podívat, jak tají ledovce a prostřednictvím historických a současných fotografií se dozvědět, jak moc se svět za uplynulou dobu změnil. Aplikace je dostupná zdarma pro operační systém iOS.

Painting with Time – Climate Change

Earth Now

Aplikace Earth Now byla vyvinuta přímo týmy americké organizace NASA. Nabízí vizualizaci současných globálních klimatických dat, získaných ze satelitů. Data konkrétně zahrnují informace, týkající se povrchové teploty vzduchu, oxidu uhličitého, oxidu uhelnatého, ozonu a vodní páry, gravitace anebo také úrovně mořské hladiny. Datové soubory jsou vizuálně popsány prostřednictvím barevných map. Barevně označené legendy simulují relativní sílu nebo slabost stavu životního prostředí. Výsledný 3D model Země se pak může otáčet jedním tahem prstu, zároveň se může přiblížit či oddálit. Celkově vám ukáže, jaký je momentální stav naší planety. Dostupný zdarma jak pro Androidy, tak i pro iOS.

Earth Now

16. 12. 2015

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

mobilní aplikaceostatní

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 598 Kč

Přečtěte si také

 

Florida omezila sociální sítě pro děti a mladistvé

Florida přijala nový zákon omezující působení mladistvých na sociálních sítích. Děti ve věku do 14 let mají...

 

WhatsApp brzy nabídne AI nástroje pro úpravu fotografií

V beta verzi aplikace WhatsApp pro Android se objevily další novinky. Uživatelé už brzy dostanou možnost upravovat...

 

Na Spotify nově najdete videokurzy

Spotify ve Velké Británii začal nabízet videokurzy. Uživatelé si mohou vybrat ze čtyř kategorií – tvorba hudby...

Nejčtenější články

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

 

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...