Úvod > Články > Kolik vody jste dnes vypili? Nevíte? Chytrá láhev to ví za vás!

Kolik vody jste dnes vypili? Nevíte? Chytrá láhev to ví za vás!

Tělo se skládá ze 70 % z vody. Pitný režim, ale většina z nás podceňuje. Dehydratace způsobuje například bolesti hlavy a ztrátu koncentrace. Člověk by měl vypít kolem 2,5 litrů vody denně. Mnoho lidí tolik vody ovšem nevypije. Jak si dostatečný příjem tekutin hlídat? Řešením může být chytrá láhev, která vám připomene, kdy se máte napít.

Kolik vody jste dnes vypili? Nevíte? Chytrá láhev to ví za vás!

Jak to funguje?

Víka láhví obsahují snímač, který měří objem vzduchu, jenž zůstává v láhvi po každém doušku. Chytré láhve se synchronizují s aplikací, která je dostupná jak pro Android, tak pro iOS přes Bluetooth. Aplikace jsou dostupné zdarma v App Storu a Google Play. Nyní se pojďme podívat na některé konkrétní typy.

Trago

Jako první byla představena chytrá láhev Trago nebo spíš víčko. Chytré víčko, můžete používat u různých láhví s širokým hrdlem, a tak se vám nádoba nikdy neokouká. Přesto je v ceně 50 dolarů zahrnuta i jedna univerzální láhev.

Trago se zaměřuje na to, kolik vody vypijete v různých situacích. Samozřejmě, že pokud poběžíte maraton, bude vaše tělo potřebovat více tekutin než při běžné denní činnosti. Jelikož lze víčko propojit s různými fitness aplikacemi, budete vždy vědět jaký je váš dostatečný příjem. Aplikace umožňuje sledovat i více lidí, což je ideální třeba pro sportovní týmy.

Chytrá lahev Trago

Orka

Další láhev, která zajistí to, že budete dodržovat pitný režim. Orku lze pořídit za 45 dolarů. Je zajímavá tím, že láhev přesně padne do ruky. Baterie vydrží přibližně týden a nabíjet lze přes mikro USB kabel. Stejně jako všechny ostatní láhve, je vhodná do myčky.

Chytrá lahev Orka

Seed

Čínská společnost Moikit představila ve dvanácti barvách a třech různých velikostí chytrou láhev Seed, jejíž design mne zaujal nejvíce. V příslušné aplikaci si uživatel zadá svou váhu a fyzickou aktivitu a aplikace se přizpůsobí dennímu plánu. Pokud zanedbáváte pitný režim, víčko na láhvi začne vibrovat a na LED obrazovce se ukáže upomínka. Při dotknutí víčka se také na obrazovce ukáže teplota vody a denní statistika dodržování určeného cíle.

Láhev udrží studený nápoj až 24 hodin a teplý 12 hodin. Pokud je nápoj příliš horký nebo voda již není pitná, aplikace vás na to upozorní. Láhev s kapacitou 350 ml stojí 44 dolarů, na 49 dolarů vás přijde 420 ml a 54 dolarů zaplatíte za půl litrovou láhev. Baterie slibuje výdrž 1 až 2 roky.

Chytrá lahev Moikit Seed

Sippo

Další láhev, která vám doporučí individuální denní harmonogram na základě vašich činností a postará se o to, abyste vypili optimální množství tekutin je láhev Sippo. Aplikace k láhvi hlídá vaši hladinu hydratace a doporučí vám plán, jak dosáhnou ideální hydratace po celý den. K dostání je 420 mililitrová láhev v černé a modré barvě za 59 dolarů.

Chytrá lahev Sippo

HidrateMe

Láhev, která mne nejvíce zaujala, nese název HidrateMe. A čím vlastně? Hlavně tím, že když je čas se napít, neupozorní vás jen aplikace v telefonu, ale láhev začne zářit. Láhev je ideální pro sport a vejde se do ní 710 ml vody. Pořízení vyjde na 60 dolarů. Aplikace dokáže spolupracovat s chytrými náramky či fitness aplikacemi, takže dokáže příjem vody upravit podle vaší fyzické aktivity. Zohledňuje ale také vaši výšku a váhu. Upravuje denní cíl i podle nadmořské výšky, kde se zrovna nacházíte.

Co vás na první pohled dokáže okouzlit je také její vzhled. Láhev se vyrábí v šesti barvách a její konstrukce připomíná přesýpací hodiny.

Chytrá lahev HidrateMe

Závěr

Po chytrých mobilních telefonech, televizích, hodinkách, náramcích nebo hračkách mě ani nápad s chytrou láhví nepřekvapuje. Naštěstí pravidelný pitný režim dodržuji. Nechodím ani nakoupit bez lahvičky s vodou, takže pro mě by byla koupě nejspíš zbytečná. Každý musí zvážit sám, jestli by mu láhev, v hodnotě přibližně 1 200 korun, byla prospěšná. Navíc v ČR láhve zatím dostupné nejsou, budete si tedy muset připlatit ještě za poštovné a pravděpodobně vás nemine ani platba DPH na celnici.

1. 3. 2016

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

mobilní aplikaceostatní

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 499 Kč

Přečtěte si také

 

Mapy Google budou u budov zobrazovat umístění vchodu

Google testuje ve svých mapách zajímavou novinku. U budov a dalších míst bude zobrazovat umístění vchodů a východů.

 

USA prý využívají satelity SpaceX pro špionáž, Rusko pohrozilo útokem na ně

Rusko uvedlo, že ví o snahách amerických zpravodajských služeb využívat komerční provozovatele satelitů. Varovalo...

 

X spouští živé video pro Spaces

Společnost X přidala do služby Spaces video, což uživatelům umožní vysílat živě nejen zvuk, ale i obraz.

Nejčtenější články

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Podívejte se na únorové statistiky rychlostí internetu od DSL.cz. Jak si tentokrát vedly technologie a u kterého...

Platforma X chce konkurovat Gmailu novým XMailem

 

Elon Musk oznámil spuštění vlastního e-mailového klienta XMail. Chce tak konkurovat populárním Gmailu od Googlu.

Rychlosti Wi-Fi internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Jaké změny jsme v únoru zaznamenali u Wi-Fi internetu? Podívejte se, jaké hodnoty jsme naměřili u vašeho kraje a...