Úvod > Články > DSL.cz má nový web a nové funkce

DSL.cz má nový web a nové funkce

Server DSL.cz přichází s novou responzivní grafikou a novým webem. Vylepšily se fungující prvky, jako je měření rychlosti internetu, ověřování dostupnosti pevného i mobilního internetu na adrese nebo mapa rychlosti mobilního internetu. Ale to je teprve zlomek toho, co se chystá.

DSL.cz má nový web a nové funkce

DSL.cz přichází po několika úspěšných letech působení na trhu s novým webem a zcela novou grafikou. Nový web je responzivní, čili optimalizovaný pro desktop, tablet i chytrý telefon.

"Podíl mobilních zařízení každým rokem stoupá a bylo potřeba stávající web optimalizovat i pro ně. Například v posledním týdnu jsme měli z celkové návštěvnosti webu téměř 11% přístupů z chytrých telefonů a tabletů. Na jiných webech bývá podíl mobilních zařízení vyšší, tak věříme, že responzivní design osloví více uživatelů s mobilním zařízením", říká provozovatel serveru DSL.cz Jan Vokurka.

Co se na webu změnilo? V podstatě všechno. Nezůstal kámen na kameni. Vše se muselo programovat znovu.

Měření rychlosti internetu

Nový měřák DSL.cz dostal kromě grafiky a nové stupnice do 100 Mb/s i komplet nový engine. Výsledky měření budou zase o něco přesnější a lépe budou simulovat reálný provoz a zatížení každého uživatele měřáku.

Měření rychlosti internetu DSL.cz

U měření rychlosti se opět setkáme s responzivní grafikou, takže není problém změřit rychlost internetu z tabletu nebo telefonu. V souvislosti s novou grafikou měřáku DSL.cz připravujeme rozsáhlý update naší mobilní aplikace DSL.cz. Přinese užitečné funkce a kromě podpory iOS a Android zařízení bude nově dostupná i verze pro Windows Phone.

Ověření dostupnosti služeb

Nový checker umí na základě adresy nebo čísla pevné linky zjistit rychlost a dostupnost internetu. Kromě pevného internetu DSL lze zjistit dostupnost mobilního internetu i digitální televize. Zatím spolupracujeme s největšími operátory O2, T-Mobile a Vodafone, ale v plánu máme checker napojit i na další poskytovalele internetu.

Ověření dostupnosti internetu

Mapa rychlosti mobilního internetu

Na novém webu DSL.cz se budete setkávat s velkým množstvím map. První z nich je o rychlosti mobilního internetu. Každý bod na mapě znázorňuje jedno konkrétní měření rychlosti uskutečněné z mobilní aplikace DSL.cz. Barvy bodů reprezentují jednotlivé poskytovatele na českém trhu mobilního internetu (O2, T-Mobile, U:fon a Vodafone).

Mapa rychlosti mobilního internetu

V mapě můžete zoomovat myší nebo přímo zadávat adresu do vyhledávacího pole. Na mapě se zobrazí měření z hledaného okolí. Snadno si tak uděláte obrázek o rychlosti mobilního internetu v dané lokalitě.

Co bude dále?

Během několika dnů spustíme mapu pokrytí všech našich síťových operátorů. Snadno si tak srovnáte pokrytí konkurence a dostupnou technologii (2G, 3G, LTE) na jednom místě. V září se ještě dočkáte nové mapy měření Wi-Fi providerů. Připravujeme pro vás nové seriály článků na kontroverzní téma - měření rychlosti internetu. Na všechny operátory si pěkně posvítíme a budeme testovat kvalitu jejich sítí.

7. 9. 2015

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

aplikaceostatní

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Mapy Google budou u budov zobrazovat umístění vchodu

Google testuje ve svých mapách zajímavou novinku. U budov a dalších míst bude zobrazovat umístění vchodů a východů.

 

USA prý využívají satelity SpaceX pro špionáž, Rusko pohrozilo útokem na ně

Rusko uvedlo, že ví o snahách amerických zpravodajských služeb využívat komerční provozovatele satelitů. Varovalo...

 

Bývalý americký ministr financí chce od ByteDance koupit TikTok

Bývalý americký ministr financí sestavuje skupinu investorů, která by odkoupila TikTok od ByteDance. Pokud...

Nejčtenější články

Formule 1 2024: Kde sledovat přímé přenosy?

 

Sezóna Formule 1 2024 startuje. Podívejte se, kde letos sledovat přímé přenosy ze všech velkých cen, kvalifikací a...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Podívejte se na únorové statistiky rychlostí internetu od DSL.cz. Jak si tentokrát vedly technologie a u kterého...

Platforma X chce konkurovat Gmailu novým XMailem

 

Elon Musk oznámil spuštění vlastního e-mailového klienta XMail. Chce tak konkurovat populárním Gmailu od Googlu.