Úvod > Články > Mistrovství světa v hokeji na netu

Mistrovství světa v hokeji na netu

Sedím v práci, a ne že bych se nudil, ale přece jen bych rád věděl, jak hrají ve dvě odpoledne naši hokej. A tak začnu hledat, jak sledovat stream z MS v hokeji na netu.

IIHF

Hned první možnost se nabízí na oficiálních stránkách IIHF, kde hned na úvodní stránce zhruba uprostřed pod prvním článkem najdete banner, na nějž stačí kliknout. Otevře se vám nové okno, kde rázem vystřízlivíte – za jeden zápas zaplatíte přes dvě euro, všechny zápasy vás vyjdou na 40 euro. Je nutno se zaregistrovat a posléze si vybrat způsob platby. Jenže – kdo by chtěl za přenosy platit, viďte?

Hokejživě

Logicky se hned nabízí druhá možnost – Česká televize, která přenáší v naší zemičce hokejové zápasy z mistrovství světa jak na ČT2, tak ČT4, by na svých nedávno spuštěných a halasně proklamovaných stránkách Hokejživě, na něž si dělá těžkou reklamu, měla něco přenášet. Hned v první den však nepřenášela nic, nikde ani slovo o internetových přenosech, ačkoliv tisková zpráva mluvila jasně – přenosy na netu budou taky. V současné době zde najdete záznamy a sestřihy gólů, a pak banner Sledujte zápasy živě. Ale ouha! Link vede zase na stránky IIHF. Česká televize, víte, že tomuhle se říká klamavá reklama? Hokejživě považujte za Hokejzezáznamuzkráceně.

O2 do mobilu

O hodně zajímavější nabídku má o2, akorát že je určena pro uživatele jejich služeb – a pro majitele nadupanějšího mobilu, který umožňuje sledovat zápasy živě. Také to není zadarmo, ale přece jenom cena 150 Kč za celý měsíc je přívětivější, než nabídka IIHF. Kromě omezení na majitele o2 karet stojí za zamyšlení, zda se vám vyplatí na mobilu na hokej koukat. Osobně mám problém vidět puk na běžné 55cm obrazovce televize, hlavně přes to množství reklam na ledě, natož v mobilu, to budu nejspíše jenom tušit.

STV

Pro slovenské bratry Slovenská televízia zdarma přenáší hokej na internetu na této adrese. Ani zde to však není bez problémů – server ověří vaši IP adresu, a podle ní určí, zda se nacházíte na území Slovenské republiky. A často to určí chybně i pro skutečné Slováky, takže v diskuzním fóru najdete pár rozhořčených reakcí.

Takže zase – p2p

A tak vám nakonec nezbude nic jiného, než nainstalovat některý z p2p programů pro sledování televizních stanic, nejčastěji asijských, kde se mj. přenosy z ledního hokeje objevují. Program vysílání najdete třeba zde včetně rozpisu, jaký software použít. (nejčastěji Sopcast nebo TV Ants). Případně zkuste tento rozpis televizních stanic, vysílajících na netu zdarma sportovní přenosy.

Závěr

Většinou závěry nepíšu, ale to, co předvedla Česká televize se svým portálem Hokej živě, mne osobě teda fakt naštvalo. Kdyby aspoň ve své tiskové zprávě nepsali o přenosu zápasů i na internetu! Abyste si nemysleli, že kecám – zde je tisková zpráva, z níž cituji: „Prostřednictvím stránek www.mshokej.czje možné na internetu sledovat všechny přímé přenosy ze šampionátu. Kromě toho mohou hokejoví fanoušci zhlédnout nejzajímavější videa zdarma...“ Kecálkové.

1. 5. 2007

Autor: Jan Lipšanský

Témata

multimedia

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Na Spotify nově najdete videokurzy

Spotify ve Velké Británii začal nabízet videokurzy. Uživatelé si mohou vybrat ze čtyř kategorií – tvorba hudby...

 

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

 

Po Pavlovi i Babiš, podvodníci lákají z lidí peníze za pomoci deepfake videí

Sociální sítě v poslední době zaplavila falešná videa politiků, ve kterých lákají na výhodné investice. Místo...

Nejčtenější články

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

 

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...