Úvod > Články > Leonardo a reality show Odhalení

Leonardo a reality show Odhalení

Pokud máte už dost všech vysílaných reality show, seriálů a dalších ryze komerčních projektů, můžete si oddychnout při sledování denního a oproti komerci často zajímavějšího života v pavilonu opic. Český rozhlas Leonardo provozuje zajímavý portál této reality show.

Znáte rozhlasovou stanici Leonardo?

Rozhlasová stanice Leonardo vznikla v září roku 2005 a je tak nejmladším z rádiových stanic spadajících pod Český rozhlas. Stanice vysílá zejména na internetu a od 21. října 2005 také digitálně na 25. kanále multiplexu A. Cílem vysílání je popularizovat vědu, techniku, přírodu, medicínu a historii. Každé z uvedených oblastí je věnován určitý pořad s daným vysílacím časem. K vlastním pořadům jsou přidávány i pořady vzniklé na jiných stanicích Českého rozhlasu (např. Planetárium nebo Meteor). Stanici lze poslouchat ve formátech WMA, MP3, OGG a iRadio. Bližší informace o stanici naleznete zde.

VyVolení? Ne! Odhalení.

Ač to tak nevypadá, jedná se o regulérní soutěž o 12 melounů. Kdo si pod slovem meloun představí částku v řádech milionů, uvažuje špatně – hraje se skutečně o 12 kusů oblíbeného ovoce. Soutěžícími je pět goril v pražské zoologické zahradě. O tuto „pohádkovou“ výhru soutěží čtyři z nich – Kijivu, Shinda, Kamba a Richard. Mimo soutěž je pak mládě Moja, o jehož pohlaví se ještě stále spekuluje. Z právoplatných soutěžících je pro úplnost jeden muž (Richard) a dvě dámy. Opičí pavilon je vybaven 16 kamerami a jeho dění je sledováno 24 hodin denně, 7 dní v týdnu.

Co nabízí portál?

Přímá adresa portálu soutěže je www.rozhlas.cz/odhaleni. Základ nabídky je tvořen dvěma vysílacími kanály, na kterých můžete zdarma sledovat dění v pavilonu. Mezi kanály se lze libovolně přepínat, každý souvisí s jinou kamerou a obvykle jiným soutěžícím. K přehrávání budete potřebovat Real Player One nebo Windows Media Player. K plynulému přehrávání je potřeba poměrně solidní broadband s downloadem  alespoň 256 kb/s. Z multimediálních sekcí nelze opomenout Fotogalerii a Videogalerii, ve které naleznete archiv zajímavých momentů.

Ti z vás, které zajímá průběžně komentované dění v pavilonu mohou navštívit sekci Magazín, kde je každý den okomentován v samostatném článku a jsou zde zveřejněny i zajímavé články s dalšími informacemi. Portál nabízí možnost hlasovat pro určitého soutěžícího formou SMS zprávy za 6 Kč. Zároveň je u každého soutěžícího k nahlédnutí jeho profil s krátkým povídáním. Výherce 12 melounů bude určen ve dvou etapách hlasování. Peníze takto získané budou použity na ochranu volně žijících goril v přírodě.

Mezi další služby poskytované portálem patří podrobné informace o gorilách jako o živočišném druhu či aktuality. Dále je zde nabízena možnost stáhnout do PC nebo mobilu tapetu tématicky zaměřenou na dění v pavilonu, zahrát si gorilí hry, zobrazit gorilí rozvrh hodin (denní program) apod. Portál je přehledný, graficky vyvedený a zobrazuje se bezproblémově v alternativních prohlížečích internetu (včetně videa).

Závěrem

Co říci na závěr? Tato reality show si na nic nehraje, nejde o peníze a účinkující nemusí mít komplex slávy. Nic v životě nedokázali, ale asi jim to ani nikdo nebude vyčítat. Jedná se o zábavu jak pro chvíle oddychu, tak i o příležitost, jak detailně nahlédnout do života jednoho živočišného druhu, s jehož chováním má člověk asi nejvíce společného. I když, soudě podle chování, kdo ví?

23. 12. 2005

Autor: David Procházka

Témata

multimedia

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Na Spotify nově najdete videokurzy

Spotify ve Velké Británii začal nabízet videokurzy. Uživatelé si mohou vybrat ze čtyř kategorií – tvorba hudby...

 

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

 

Po Pavlovi i Babiš, podvodníci lákají z lidí peníze za pomoci deepfake videí

Sociální sítě v poslední době zaplavila falešná videa politiků, ve kterých lákají na výhodné investice. Místo...

Nejčtenější články

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

 

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...